Kurinuki is een Japanse techniek. In Japan gebruiken ze deze techniek vooral om prachtige chawans te maken. Wij westerlingen passen het wat ruimer toe. Uit één blok klei vorm je de buitenkant. Je slaat, knipt of plukt er een structuur in. En dan hol je het voorzichtig uit. Als glazuur gebruik ik meestal restglazuren of kleislib geschept uit de grond ergens in Nederland. Dit werk is te koop.

uit 2020 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Doosje Maas

2023

Een doosje voor geheimen en gedachten en/of geheime gedachten.   Kurinuki techniek keramiek, zelf ontwikkelde glazuren en een kleur uit de grond van de Maas aan de buitenkant, aan de binnenkant maagdelijk wit glansglazuur. 

IJsbergen in Utah

2022

Kurinuki vazen, unica, blauw en wit glazuur als kleur accent zand uit Utah. Prijs per stuk, nog 2 over.

Klei en as van Oss

2022

Vier vazen en een vaasdoosje, gesneden uit een blok klei. De kleur komt uit de grond van Oss, met zelfontwikkelde blauw glanzend en as glazuur. Prijs per stuk (vaasdoosje is verkocht).

K10

2021

Een keramiek doos gemaakt met de kurinuki techniek. De buitenkant is gedecoreerd met slib uit de Waddenzee en een glansglazuur. Een tak als knop, bevestigd met een koperdraad.

K IJsselfles

2021

Deze fles is gemaakt van witte chamotte klei, gekleurd met op 4 plaatsen geschepte slib uit de Geldersche IJssel, witte glans glazuur aan de binnenkant en een paar accenten, een tak als knop. Gewicht 629 gram.

K7

2021

Kurinuki doos is gemaakt van witte klei met chamotte, gekleurd met koper oxide, zelfgemaakte glansglazuur en engobe uit de grond van Groesplaat, een natuurgebied bij Sleeuwijk.  

K6

2020

Deze doos is gemaakt van chamotte klei met rest glans glazuur en houten tak als knop.   

K5

2020

Deze doos is gemaakt van witte klei met chamotte, gekleurd met rest glansglazuur, aan de bovenkant slib uit de Biesbosch met houten tak als knop. Gewicht 486 gram.

K4

2020

Deze doos is gemaakt van witte chamotteklei met slib uit Tholen en glansglazuur met tak als knop. Gewicht 768. 

K3

2020

Deze doos is gemaakt van witte chamotte klei met glansglazuur en een tak als knop. 
Gewicht 612 gram. 

K2

2020

Deze doos is gemaakt van witte chamotte klei, gekleurd met slib uit de Groesplaat bij Sleeuwijk en geglazuurd met een rest glazuur, een tak als knop. 
Gewicht 639 gram.

K1

2020

Deze doos is gemaakt van zwarte grof gechamoteerde klei, glans glazuur aan de binnenkant met takje als knop. 
Gewicht 518 gram.   

K schaal

2020

Kurinuki schaal is gemaakt van chamotte klei met glans glazuur en slib uit Tholen.  Gewicht 711 gram

Doosje Circulair

2023

Gemaakt van klei gemengd met glazuur uit de opvangbak. Gedecoreerd met restglazuren en slib uit de grond van Numansdorp.