Mijn nieuwe natuurserie is geïnspireerd op tekeningen van Ernst Haeckel. Deze Duitse bioloog/filosoof maakte prachtige natuur tekeningen. Hij leefde van 1834-1919. De serie noem ik "In de ban van Ernst Haeckel" en zijn voorzien van een EH-nummer De beelden zijn opgebouwd uit rollen en 1 voor 1 worden de baleinen er op- of ingezet. Eén kant is voorzien van een kleislib uit de natuur van Nederland en aan de andere kant zit een zelf ontwikkelde glazuur. Ze zijn gestookt op 1060° C.

uit 2018 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Koraal F1

2021

Koraal gemaakt van witte klei met chamottes, opgebouwd met ringen, de balleinen zijn er één voor één opgezet. De buitenkant is geglazuurd met een zelfontwikkelde zacht groen glazuur, aan de binnenkant zit klei uit Deventer.

Koraal M2

2021

Koraal gemaakt van witte klei met chamottes, opgebouwd met ringen, de balleinen zijn er één voor één opgezet. De buitenkant is geglazuurd met een zelfontwikkelde mat groen glazuur, aan de binnenkant zit kleislib uit de grond van de Maas bij Kerkdriel.

Koraal M1

2021

Met rollen opbouwde vorm, de baleinen zijn er later met de hand opgezet. Witte klei met chamottes, mat aqua blauwe glazuur, de binnenkant een engobe uit de streek de Beemster. De scheuren ontstaan doordat de krimp van de twee kleien verschillend is. Net opgedroogde aarde. Gestookt op 1060°C.

Koraal K2

2021

Koraal K(lein) is vanuit duimpotje gemaakt met de baleinen 1 voor 1 eraan gezet. Aan de buitenkant zit een sinterengobe gemaakt van klei uit de grond van Tholen.   

Koraal K1

2021

Koraal K(lein) is vanuit duimpotje gemaakt met de baleinen 1 voor 1 eraan gezet. Zacht blauw/groen mat glazuur aan de buitenkant, aan de binnenkant Beemster klei.

EH7

2021

Gemaakt van witte chamotte klei aan de binnenkant engobe van de Hertogin Hedwige polder, de buitenkant is voorzien van een zelf ontwikkelde zacht blauw glans glazuur.

EH6

2021

een keramisch object opgebouwd met rollen van witte klei met chamotte, zeshoekjes uitgesneden. Aan de buitenkant zit een mat zacht groene glazuur dun aangebracht en de binnenkant is voorzien van een engobe komende uit de natuur van Ravenswaaij.

EH5

2021

Open gewerkte mat glazuurde koraal van witte klei met daarin een gesloten object gekleurd met engobe uit de Luxemburgse bodem. Gestookt op 1060° C.

EH4

2020

Deze koraalvorm is geïnspireerd op de tekeningen van Ernst Haeckel. Met ringen opgebouwd en de baleinen er 1 voor 1 erop gezet. Witte klei met chamotte, mat groen/grijs glazuur, gestookt op 1060° C. De top is voorzien van een kleislib uit Luxembourg.

EH3

2020

Werk is hol opgebouwd met witte klei zonder chamotte, aan de voet zit klei uit de Beemster. Gestookt op 1060°C. Op de witte klei zit een transparant matte glazuur en een witte krimpglazuur.

EH2

2020

Aan de buitenkant zit klei van de Maas bij Kerkdriel, bovenop zit glans glazuur grijs/blauw. Gemaakt in oktober 2020 prijs op aanvraag Contact | Jacqueline van Putten, galeriehouder van Kunstlokaal Kerkrade.

EH1

2020

Aan de buitenkant zit slib uit de grond van Tholen, op de bovenkant zit zelfgemaakte groen glans glazuur, (oktober)2020 prijs op aanvraag Contact | Jacqueline van Putten, galeriehouder van Kunstlokaal Kerkrade.

Wandobject

2020

Wandobject met daarachter led verlichting met batterijen. Glazuur is metalic bruin.

Koraal 3

2020

Deze schaalvormige koraal staat op haar baleinen, de kleur van de kleislib uit de Maas bij Maasbommel is aan de binnenkant goed te zien. De kleur aan de buitenkant is aqua. Prijs op aanvraag Contact | Jacqueline van Putten, galeriehouder van Kunstlokaal Kerkrade.

Koraal 2

2020

Een kegelvormige koraal die staat op haar baleinen. De kleur aan de binnenkant van de koraal is gemaakt van kleislib uit de Maas bij Maasbommel. De kleur aan de buitenkant is een zacht groene mat glazuur. Prijs op aanvraag Contact | Jacqueline van Putten, galeriehouder van Kunstlokaal Kerkrade.

Koraal 1

2020

Deze koraal staat op haar baleinen en doet fragiel aan. Aan de binnenkant zit kleislib uit de Maas, bij Maasbommel. De kleur aan de buitenkant is een blauw/grijs mat glazuur. prijs op aanvraag Contact | Jacqueline van Putten, galeriehouder van Kunstlokaal Kerkrade.

Koraal II

2019

Deze koraal is aan de buitenkant licht geglazuurd met groen matte kleur. Aan de binnenkant zit een engobe uit de Thoolse grond. 

Koraal I

2019

Deze Koraal is aan de buitenkant licht geglazuurd met mat groen. Aan de binnenkant zit de rode engobe die komt uit de Thoolse bodem.  prijs op aanvraag Contact | Jacqueline van Putten, galeriehouder van Kunstlokaal Kerkrade.

Paddenstoelen

2018

Paddenstoelen in grootte variërend, zijn ook los te koop. Aan de binnenkant zit een kleislib uit de grond van Nederland. De buitenkant is voorzien van transparant mat glazuur. De maat en de prijs is van de grootste paddenstoel. Voor totaalprijs of separate prijzen van de paddenstoelen die te zien zijn op de foto, neem contact met me op.

Vliegenzwam

2018

De paddenstoel is opgebouwd uit rollen, de lamellen zijn er 1 voor 1 ingezet. Het rood is een engobe op leerhard aangebracht. Na het biscuit stoken is er witte krimpglazuur opgezet. De stam is geglazuurd met transparant mat. Sokkel is eventueel te vervangen.