Mijn nieuwe natuurserie is geïnspireerd op tekeningen van Ernst Haeckel. Deze Duitse bioloog/filosoof maakte prachtige natuur tekeningen. Hij leefde van 1834-1919. De serie noem ik "In de ban van Ernst Haeckel" en zijn voorzien van een EH-nummer Mijn werk is vanaf 2020 altijd voorzien van klei gewonnen uit de grond in Nederland e.o. Mocht je werk willen aankopen neem dan via reageer contact met me op.

uit 2018 tot 2024 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Koraal Toscana

2024

Een uniek beeld gemaakt van diverse soorten klei, het rood bruin accentje komt uit de grond van Toscane, het azuur blauwe mat glazuur is zelf ontwikkeld.

EH10

2023

Geïnspireerd door Ernst Heackel, witte klei opbebouwd uit rollen met transparant wit glazuur op de top zit porcelein vermengd met Loosdrechtse veengrond (Loosdrechts porcelein). 

EH9

2023

Aan de buitenkant zit slib uit de grond van Fort Uitermeer, Weesp, op de bovenkant zit zelfgemaakte groen glans glazuur, 2023.

koraal Argentinië

2023

gebruikt is klei uit de grond van Argentinië

koraal Dubai

2023

woestijn grond en goudglazuur

Koraal Waal

2023

Aan de buitenkant zit klei uit de Waal bij Druten, gevonden bij extreme laagwaterstand eind 2022. De binnenkant is voorzien van een zelfontwikkelde groen glans glazuur.

Vlammend Koraal

2022

Keramiek object, unica, zwarte klei met vlammen uit de grond van Oss.   

Koraal G1

2021

Keramiek object, unica, binnenkant slib uit de bodem van Eemnes aan de buitenkant een zelfontwikkelde groen glanzend glazuur.
 

Koraal M1

2021

Met rollen opbouwde vorm, de baleinen zijn er later met de hand opgezet. Witte klei met chamottes, mat aqua blauwe glazuur, de binnenkant een engobe uit de streek de Beemster. De scheuren ontstaan doordat de krimp van de twee kleien verschillend is. Net opgedroogde aarde. Gestookt op 1060°C.

Koraal K2

2021

Koraal K(lein) is vanuit duimpotje gemaakt met de baleinen 1 voor 1 eraan gezet. Aan de buitenkant zit een sinterengobe gemaakt van klei uit de grond van Tholen.   

Koraal K1

2021

Koraal K(lein) is vanuit duimpotje gemaakt met de baleinen 1 voor 1 eraan gezet. Zacht blauw/groen mat glazuur aan de buitenkant, aan de binnenkant Beemster klei.

EH7

2021

Gemaakt van witte chamotte klei aan de binnenkant engobe van de Hertogin Hedwige polder, de buitenkant is voorzien van een zelf ontwikkelde zacht blauw glans glazuur.

EH6

2021

een keramisch object opgebouwd met rollen van witte klei met chamotte, zeshoekjes uitgesneden. Aan de buitenkant zit een mat zacht groene glazuur dun aangebracht en de binnenkant is voorzien van een engobe komende uit de natuur van Ravenswaaij.

EH4

2020

Deze koraalvorm is geïnspireerd op de tekeningen van Ernst Haeckel. Met ringen opgebouwd en de baleinen er 1 voor 1 erop gezet. Witte klei met chamotte, mat groen/grijs glazuur, gestookt op 1060° C. De top is voorzien van een kleislib uit Luxembourg.  

EH3

2020

Werk is hol opgebouwd met witte klei zonder chamotte, aan de voet zit klei uit de Beemster. Op de witte klei zit een transparant matte glazuur en een witte krimpglazuur. Geïnspireerd op een illustratie van Ernst Häckle.

EH1

2020

Aan de buitenkant zit slib uit de grond van Tholen, op de bovenkant zit zelfgemaakte groen glans glazuur.

Wandobject

2020

Wandobject met daarachter led verlichting met batterijen. Glazuur is metalic bruin.

Koraal 2

2020

Een kegelvormige koraal die staat op haar baleinen. De kleur aan de binnenkant van de koraal is gemaakt van kleislib uit de Maas bij Maasbommel. De kleur aan de buitenkant is een zacht groene mat glazuur.
 

Koraal 1

2020

Deze koraal staat op haar baleinen en doet fragiel aan. Aan de binnenkant zit kleislib uit de Maas, bij Maasbommel. De kleur aan de buitenkant is een blauw/grijs mat glazuur.  

Koraal I

2019

Deze Koraal is aan de buitenkant licht geglazuurd met mat groen. Aan de binnenkant zit de rode engobe die komt uit de Thoolse bodem. 

Paddenstoelen

2018

Paddenstoelen in grootte variërend, zijn ook los te koop. Aan de binnenkant zit een kleislib uit de grond van Nederland. De buitenkant is voorzien van transparant mat glazuur. De maat en de prijs is van de grootste paddenstoel. Voor totaalprijs of separate prijzen van de paddenstoelen die te zien zijn op de foto, neem contact met me op.

Koraal M2

2021

Koraal gemaakt van witte klei met chamottes, opgebouwd met ringen, de balleinen zijn er één voor één opgezet. De buitenkant is geglazuurd met een zelfontwikkelde mat groen glazuur, aan de binnenkant zit kleislib uit de grond van de Maas bij Kerkdriel.

Koraal II

2019

Deze koraal is aan de buitenkant licht geglazuurd met groen matte kleur. Aan de binnenkant zit een engobe uit de Thoolse grond. 

Koraal 3

2020

Deze schaalvormige koraal staat op haar baleinen, de kleur van de kleislib uit de Maas bij Maasbommel is aan de binnenkant goed te zien. De kleur aan de buitenkant is aqua.

Koraal Maas

2022

Keramiek sculptuur, unica, witte klei met slib uit de Maas bij Maasdriel.